Apple Cihazları: Ebeveyn Kontrollerinin 5 Yolu!

Apple Cihazları: Ebeveyn Kontrollerinin 5 Yolu!
On this article you will find

Akıllı telefonların yaygınlaşması ve çocukların bunları kullanması ışığında ve daha önceki bir makalede gizli Google Play Store’un kontrollerini kullanarak Android cihazlar için ebeveyn kontrollerinin nasıl kullanılacağını açıkladıktan sonra

Ebeveynlerin ayarları yapmasına izin veren Apple Cihazlarındaki en önemli ebeveyn kontrollerinden bahsetmenin zamanı geldi. Telefon, çocuğun yaşına uygundur.

Ve çocuğun kullandığı iPhone veya iPad’in cihazlarının interneti kullanırken tamamen güvenli olduğundan emin olmakta

Apple, telefonun belirli bir zamanda kullanılmasına izin veren bazı kısıtlamaların yanı sıra uygulamalar ve çocuğun erişebileceği herhangi bir içerik üzerinde kontrol sağlayarak bir çocuğun iPhone veya iPad’ini nasıl kullanacağına çok dikkat etmiştir.

Apple Cihazlarında Ebeveyn Ayarları Nasıl Yapılır

Ebeveyn denetimlerini ya da iPhone veya iPad cihazlarındaki aile denetimi ayarları olarak bildiğiniz ayarları kullanarak aşağıdaki işlemleri yapabilirsiniz:

  • Birincisi; Çocuğunuzun kişisel iTunes hesap bakiyenizi kullanarak herhangi bir satın alma işlemi yapamaması için iTunes uygulaması içinde iTunes Store veya App Store üzerinden yapılan satın alma işlemlerini engelleyin. Suudi Arabistan Krallığı’nda her türlü ön ödemeli kartı en iyi fiyatlarla ve ihtiyaç duyabileceğiniz çeşitli fiyat kategorilerinde satmaya adanmış en iyi web sitelerinden biri olan ar-pay gibi birçok çevrimiçi web sitesinde bulunan ön ödemeli iTunes kartları’nı satın alarak ve şarj ederek iTunes bakiyenizi kullanarak iTunes mağazasından satın alınabilir herhangi bir içerik satın alabileceğinizi hatırlatırız.
  • İkincisi: çocuğun telefon ekranına baktığı süreyi kontrol etmek.
  • Üçüncüsü: çocuğun rehberini kontrol etmek.
  • Dördüncüsü: Çocuğun uygulamaları ve e-posta gibi özelliklerinin kullanmasını kısıtlamak.
  • Beşincisi: Çocuğun doğrudan uygulama bağlantısını kullanarak arama yaparak belirlediğiniz filtrenin dışındaki uygulamalara erişebileceğini göz önünde bulundurarak uygulamaları filtreleyin ve içeriği çocuğun yaşına göre filtreleyin. Bu nedenle belirtilen derecelendirmenin dışında herhangi bir uygulama veya içerik olmadığından emin olmak için çocuğun cihazını sürekli olarak izlemenizi öneririz.
  • Altıncısı: Siri’nin internette mevcut herhangi bir içeriği aramasını durdurun.
  • Yedincisi: Belirli kategorilere göre içeriğe kısıtlamaları getirmek.
  • Sekizincisi: İnternet üzerinden oynanan çok oyunculu oyunları kontrol etmek ve mesajlarını kısıtlamak.
  • Dokuzuncusu:Çocuğunuzun iPhone veya iPad’indeki gizlilik ayarlarını kısıtlamak.

Çocuğunuzun Apple cihazında kullandığı her şeyi izlemek, yalnızca eylemlerini ve eriştikleri içeriği kısıtlamak istemiyorsanız Aile Paylaşımı olarak adlandırılan özelliğin ayarlarını yapmanız gerekir.

Bu özellik, çocuğunuzun iPhone veya iPad’inde kullandığı tüm içeriği görmenizi sağlar.

Ayrıca çocuğunuzun cihazında ayarladığınız kısıtlamalarda gerekli değişiklikleri veya işlemleri kendi cihazınız üzerinden yapabilirsiniz.

Aile Paylaşımı ayarlarını etkinleştirmek ve çocuğunuzun cihazını kendi cihazınızdan kontrol etmek istemiyorsanız tek istediğiniz sadece cihaz kullanımını kısıtlamaktır.

İstediğiniz ebeveyn kısıtlamalarını ayarlamak için Ekran Süresi’ni kullanabilirsiniz.

Ayrıca ayarladığınız tüm kontrolleri ve kısıtlamaları koruyan bir parola belirleyebilirsiniz. böylece bunların değiştirilmediğinden veya çocuğunuzun daha sonra bunları devre dışı bırakamayacağından emin olabilirsiniz.

Apple Cihazları: Ebeveyn Kontrollerinin 5 Yolu! 1

Ekran Süresi özelliği nedir ve Apple Cihazlarında nasıl çalışır?

Cihaz süresi özelliği, çocuğun iPhone veya iPad‘ini kullanmasını ayarlamak ve kısıtlamak için kontrol edilebilen ve ayarlanabilen 5 ayar içerir. Bunlar aşağıdaki gibidir:

1- Kesinti süresi özelliği:

Bu özellik çocuğunuzun cihazında açıldığında cihazdaki tüm uygulamalar durdurulur ve sadece seçtiğiniz telefon görüşmeleri ve uygulamaları kalır.

Bu özellik, ayarlandığı tüm cihazlar için geçerlidir. Bu nedenle çocuk, Kapalı Kalma Süresi özelliği açılmadan 5 dakika önce bir hatırlatma alır.

Ayrıca özellik başladıktan sonra daha fazla süre eklemenizi sağlayacak bir şifre de ekleyebilirsiniz.

Çocuk hesapları için çocuğun ebeveyne kullanım süresini belirli bir süre için uzatmayı kabul etmesi için bir istek göndermesini sağlayarak “Daha fazla süre talep et” özelliği ayarlanabilir.

2- Uygulama kısıtlamaların ayarlama özelliği:

Apple cihazları, ebeveynlerin çocuklarının uygulama kullanımını kategoriye ve uygulama türüne göre kısıtlamasına izin veren harika bir özelliğe sahiptir; bu, erişmek istediğiniz uygulamaların kategorisini seçme yeteneğidir.

Örneğin, iş kalitesini yükseltmek için uygulama kategorisini seçebilirsiniz ve oyun uygulamalarına veya sosyal ağ uygulamalarına erişimi kapatabilirsiniz.

Uygulama kısıtlamaları ayarları günlük olarak gece yarısı belirlenir ve istediğiniz zaman silebilir veya değiştirebilirsiniz.

3- İletişim kısıtlamaların ayarlama Özelliği:

Uygulamalar kapalıyken bile çocuklarınızın onlarla ne iletişim kurabileceğini kolayca kontrol edebilirsiniz.

Bu özellik tüm Apple cihazı uygulamalarında, Mesajlar, FaceTime ve iCloud Kişiler’de kullanılabilir.

Aile Paylaşımı ayarlarını düzenleyerek bu özelliği Apple Watch‘taki kişilerde de kullanabilirsiniz.

Bu özelliğin her zaman operatörler tarafından belirtilen acil durum numaralarını aramaya izin verdiğini bilmektedir.

4- Her zaman açık özelliği:

Kapalı kalma süresi özelliği açıkken veya uygulamalara erişimi uygulama kategorisine veya yaşına göre kısıtladıysanız bile belirli uygulamalara istediğiniz zaman erişmeniz gerekebilir.

Bu özellik, varsayılan olarak belirli uygulamalara her zaman erişmenizi sağlar. Uygulamaları istediğiniz zaman değiştirebileceğinizi veya silebileceğinizi bilmektedir..

5- Gizlilik ve İçerik Kısıtlaması:

Apple, kişisel cihazınızdan veya çocuğunuzun cihazından görünmesini istediğiniz içerik türünü seçme olanağı da sunar.

Ayarlar’dan içerik ve gizlilik kısıtlamalarını ayarlayarak ve gizlilik ayarlarını değiştirerek uygunsuz içerikleri kolayca engelleyebilirsiniz.

5- Gizlilik ve İçerik Kısıtlaması:

Apple kişisel cihazınızdan veya çocuğunuzun cihazlarından görünmesini istediğiniz içerik türünü seçme olanağı da sunar.

Ayarlar’dan içerik ve gizlilik kısıtlamalarını ayarlayarak ve gizlilik ayarlarını değiştirerek uygunsuz içerikleri kolayca engelleyebilirsiniz.

Çocuğunuzun Apple cihazlarının kullanım süresini nasıl ayarlayabilirsiniz?

Kapalı Kalma Süresi özelliğini açabilmek veya çocuğunuzun cihazı kullanmasını istediğiniz süreyi belirleyebilmek için aşağıdaki adımları izleyin:Ekran Süresi

  1. “Ayarlar “ı açın ve ardından “Cihaz kullanım süresi “ne gidin.
  2. Ekran Süresi özelliğini etkinleştirin.
  3. Özelliğin kullanımına ilişkin bir giriş görünecektir, “Devam Et” üzerine tıklayın.
  4. Çocuğunuzun aygıtında bu özellik açıksa, Bu iPad veya Bu iPhone öğesine dokunun.
  5. Size çocuk tarafından ne kadar süreyle kullanılabileceğini kontrol etmek istediğiniz tüm uygulamaların bir listesini gösterecektir.
  6. Bu uygulamaların her biri için Kapalı Kalma Süresi özelliğini tanımlayıp ayarlayın ve başlangıç zamanı ile bitiş zamanını ayarlayarak süreyi seçin.
  7. Ardından, çocuğunuzun erişmesini istediğiniz bir kategori ve uygulama türü seçerek ve bu kategori için bir süre seçerek Uygulama Sınırlarını ayarlamanız gerekecektir.
  8. Son olarak, içerik ve gizlilik sayfasına yönlendirileceksiniz, “devam” düğmesine basın ve cihazda ayarladığınız tüm kısıtlamaları koruyan bir şifre ekleyin.

Sonuç

Apple cihazları güvenlik, kontrol ve gizlilik açısından benzersizdir.

Bu nedenle çocuklarınız için ebeveyn kontrolü ve güvenlik özelliklerini nasıl kullanacağınızı veiPhone veiPad cihazlarında ebeveyn kontrolü ve ekran süresi özelliğini etkinleştirme adımlarını tartışmak istiyoruz.

Sıkça Sorulan Sorular

Apple cihazları Nedir?

Apple cihazları, Apple tarafından üretilen bilgisayarlar, medya oynatıcılar ve mobil cihazlardır.

Apple cihazlarının artıları nedir?

Apple cihazları güzel, kullanımı kolay ve harika bir performansa sahiptir.

Apple cihazlarının eksileri nedir?

Apple cihazları pahalıdır ve kısıtlı özelleştirme seçeneklerine sahiptir.

En iyi Apple cihazları hangisidir?

En iyi Apple cihazları, ihtiyaçlarınızı ve bütçenizi karşılayan cihazlardır.

Çocuklarımın Apple cihaz kullanımını nasıl kontrol edebilirim?

Belirli uygulamalara, web sitelerine ve özelliklere erişimi kısıtlamak için ebeveyn kontrollerini kullanabilir ve cihaz kullanımı için zaman kısıtlamalarını belirleyebilirsiniz.

Apple cihazımın sorunlarını nasıl gideririm?

Cihazınızı yeniden başlatmayı, yazılım güncellemelerini kontrol etmeyi, cihazınızı fabrika ayarlarına geri yüklemeyi veya yardım için Apple Destek ile iletişime geçmeyi deneyebilirsiniz.

Apple cihazımı virüslerden ve kötü amaçlı yazılımlardan nasıl korurum?

Cihazınızın yazılımını güncel tutarak yalnızca güvenilir kaynaklardan uygulama indirerek ziyaret ettiğiniz web siteleri ve tıkladığınız bağlantılar konusunda dikkatli olarak ve iyi bir antivirüs programını kullanarak Apple cihazınızı virüslerden ve kötü amaçlı yazılımlardan koruyabilirsiniz.

Follow us on Google News
Share on:

Related Articles

icon top